Dag 9

21 februari 2019 - Mexico-stad, Mexico

Whoo! We zijn Eindlijk aan gekomen in Mexico, bij iemand speciaal! Maar wie is dat? Dat speciaal mens is Zita! We gaan bij Zita logeren voor 2 nachtje's en 3 dagen. Zita is een vrolijk meisje uit Mexico! Ze zijn niet zo rijk, maar ook niet te arm! Ze woont met haar mama en 2 zussen in een klein hutje in de bergen! Haar mama kan heel! goed bakken!  

Het is heel vaak warme weer in Mexico, het lijkt wel niet dat het vaak regent! Maar Mexico heeft heel veel natuur en tempels! In Mexico zie je heel veer vrouwen/meisjes die een open jurk dragen om te dansen of gewoon want het goed weer is. Meeste jongens/mannen dragen shorten en een t-shirt!

  • ze praten Spaans
  • het is er 7 uur vroeger als België
  • er word betaald met de peso
  • deze vaccinaties zijn nodig:

MEXICO

GELE KOORTS

Vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht noch aanbevolen.

MALARIA

Laatste update: 03/12/2018

Malaria wereldkaart

Er is een laag risico op malaria (uitsluitend vanwege Plasmodium vivax ) in beperkte gebieden in bepaalde plattelandsgebieden van de staat Chiapas (aan de grens met Belize en Guatemala). We raden aan om de anti-muggen maatregelen te gebruiken tussen zonsondergang en zonsopgang in combinatie met de malariatabletten (*)
Er is geen malariarisico in de gebieden boven de 1000 m, noch in het district Mexico-Stad. Het risico op malaria is te verwaarlozen in de toeristische gebieden. In geval van koorts tijdens of na uw verblijf dient malaria altijd in overweging te worden genomen en moet een arts zo snel mogelijk worden geraadpleegd. 

Voorgestelde malaria-preventie (*)
ATOVAQUONE-PROGUANIL: 1 tablet per dag vanaf de dag voor vertrek tot 7 dagen na het verlaten van het risicogebied 
DOXYCYCLINE : 1 tablet per dag vanaf de dag voor vertrek tot 4 weken na het verlaten van de gevarenzone; soms kan het nodig zijn om de tolerantie van dit medicijn gedurende een paar dagen te 
testen MEFLOQUINE (LARIAM®) : 1 tablet eenmaal per week, beginnend 2-3 weken voor vertrek tot 4 weken na het verlaten van het risicogebied. 
Dit alles moet individueel worden besproken met uw arts of met de arts van het reisadviescentrum.

DIARREE

DIARREA is een veel voorkomend probleem tijdens het reizen. Zelfs wanneer u in goede omstandigheden reist, is het niet altijd mogelijk om dit te vermijden. Sommige adviezen en de juiste medicijnen van een reisapotheek zijn erg handig. Raadpleeg de algemene tekst over reizigersdiarree in de brochure HOE ZORG TE REIZEN EN GEZOND TE BLIJVEN waar de voorzorgsmaatregelen en de juiste behandeling worden beschreven.

DENGUE EN CHIKUNGUNYA

In dit land kunnen dengue en chikungunya-koorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag bijten. Er is geen vaccin voor toeristen. Bescherming tegen muggenbeten overdag wordt aanbevolen , raadpleeg de maatregelen
Raadpleeg deze tekst voor meer informatie over dengue & chikungunya . 
Raadpleeg de dengue WHO map & chikungunya WHO-kaart .

ZIKA-VIRUS

Het Zika-virus circuleert in dit land. Dit virus wordt voornamelijk overgedragen van mens op mens door middel van beten van de Aedes-mug die overdag bijt. Bij de meeste mensen vindt de Zika-infectie asymptomatisch plaats, bij andere mensen kan het een griepachtig syndroom veroorzaken, vergelijkbaar met dengue of chikungunya. De ziekte kan ook tijdens de zwangerschap worden overgebracht op het ongeboren kind en kan afwijkingen zoals groeiretardatie, oogaandoeningen, gehoorstoornissen, neurologische aandoeningen zoals microcefalie (een te kleine schedel) en psychomotorische vertraging, artrogriepose (gewrichtsaandoeningen) veroorzaken en mogelijk zelfs leiden tot een miskraam. Voor zwangere vrouwen en vrouwen die tijdens de reis of onmiddellijk daarna zwanger willen worden, is het raadzaam niet naar een land te reizen waar het Zika-virus circuleert.
Zika-virus kan ook worden overgedragen via seksueel contact en via bloedtransfusie. 
Er is geen vaccin of behandeling beschikbaar. De enige mogelijke preventie is het voorkomen van muggen tijdens de dag. 
Zwangere vrouwen en vrouwen met een zwangerschapswens en hun mannelijke seksuele partner die naar een regio zijn gereisd waar het Zika-virus circuleert, kunnen worden getest. Als er symtomen zijn geweest, moet de test zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Als er geen klachten zijn geweest, is het beste moment om een ​​test uit te voeren 3 weken na terugkeer. Het wordt aanbevolen dat mannelijke partners van zwangere vrouwen condooms gebruiken of zich onthouden van geslachtsgemeenschap in afwachting van een consult in een gespecialiseerde kliniek. Dit advies wordt gewijzigd als er nieuwe informatie beschikbaar komt. 

1 Reactie

  1. Je kent mij zeker niet:
    19 februari 2019
    te veel onnodige info.